Beschrijving:
"een voortreffelijk boek" -- The Guardian
Ben je ooit voor mafkees uitgemaakt? Heb je je ooit een mafkees gevoeld?
Luke Jackson is 13 jaar en heeft het Asperger-syndroom -- een milde vorm van autisme. Op humoristische wijze beschrijft hij welke uitdagingen het leven biedt aan de vele jongeren met het Asperger-syndroom. Hij vertelt over obsessies, zintuigen, diëten, slaapproblemen en morele dilemma's; over communicatie, school en vriendschap en over gepest worden en verliefd zijn.
De tienerjaren zijn een mijnenveld van emoties. Als een tiener ook nog het Asperger-syndroom heeft, is het resultaat vaak explosief. Mafkezen en het Asperger-syndroom is een nuttig boek voor Asperger-jongeren -- die zich zullen identificeren met Luke -- en voor hun ouders, leraren en therapeuten -- die beter zullen begrijpen wat er in kinderen met het Asperger-syndroom omgaat.
"Luke ... heeft een vrolijk boek geschreven ... met waardigheid en humor en zonder bitterheid" -- The Times
"Er zou in de lerarenkamer van elke school met een Asperger-leerling een exemplaar moeten liggen." -- Daily Telegraph
"een boeiend en zeer lezenswaardig boek ... met een zeer verfrissende en constructieve wijze van benaderen. Luke vertelt op een uiterst boeiende wijze over zijn leven." -- Balans Belang
In Groot-Brittannië is Mafkezen en het Asperger-syndroom zeer succesvol: het beleefde in een jaar tijd tien drukken. Zomer 2003 zendt de BBC een reportage uit over Luke en zijn familie.
Mafkezen en het Asperger-syndroom
Mafkezen en het Asperger-syndroom
Luke Jackson