Voorlichtingsmaterialen
Op de foto’s ziet u een aantal van de materialen die wij gebruiken bij de voorlichting en weerbaarheidstraining. Wij worden graag op de hoogte gebracht van materiaal dat wij nog niet kennen. Hebt u iets aan materiaal wat niet in onderstaande vernoemd wordt, dan horen wij dit graag! informatie@blankers-hage.nl
Klik op de foto's om de desbetreffende website te bezoeken.
Deurtje open, deurtje dicht
Omschrijving
Trainingspakket om cliënten zelfbewuster en weerbaarder te maken in de omgang met zichzelf en anderen.
Druk 2004
Kosten € 275,00 inclusief verzendkosten en BTW
Lief & lijf, vriendschap & sex

Lief & lijf, vriendschap & sex is een voorlichtingsprogramma over vriendschap en seksualiteit, dat speciaal is gemaakt voor mensen met een verstandelijke handicap. Het pakket bestaat uit vier video's, drie leesboeken en een handboek voor begeleiders. Pauzes in de video's nodigen de kijker uit samen met de begeleider te praten over de behandelde onderwerpen.

Video 1: Vriendschap & sex
Wat is het verschil tussen vriendschap en een seksuele relatie? Waar moet je aan denken als je vrienden bent? Hoe voelt het om verliefd te zijn?

Video 2: Het eigen lichaam
We zien een man en vrouw in hun blootje op het scherm. Waar let je op? Hoe noem je hun lichaamsdelen? Hoe kun je vrijen met jezelf en waar doe je dat?

Video 3: Sex
Een man en een vrouw, twee vrouwen en twee mannen laten zien hoe je met elkaar kunt vrijen. Hoe benoem je het? En hoe weet je of de ander het leuk vindt? Doe je meteen je kleren uit? Hoe laat je merken dat je iets níet wilt?

Video 4: Voorbehoedmiddelen
Waar koop je condooms, en hoe doe je dat? Hoe werkt de pil? Wat gebeurt er als je voor een uitstrijkje naar de dokter moet? Is sterilisatie pijnlijk?

Lengte: 4 x 30 minuten
Kleur/zwart-wit: Kleur
Jaar: 1994
Prijs: pakket compleet (4 video's, drie leesboeken, begeleidershandboek): € 129,30
4 video's: € 99,85
begeleidershandboek: € 43,75  
'Jij en ik'

Serie van zeven programma's met een handleiding bestemd om samen met clienten aspecten van relaties en seksualiteit bespreekbaar te maken

De video's hebben de volgende titels:
Deel 1: Jongen en meisje.
Deel 2: Ik geniet van mijn lijf.
Deel 3: Hoe krijg ik verkering?
Deel 4: Vrijen: hoe gaat dat verder?
Deel 5: Een kind krijgen... of toch maar niet?
Deel 6: Ik heb al een tijdje verkering.
Deel 7: Verkering en vriendschap.

Contactadres
Provinciaal Steunpunt Groningen 'Aandacht voor levensvragen'
Dhr. P. Brongers

dvd 50,- excl. porto

Voor informatie en bestellingen 050-5777447 of info@aandachtvoorlevensvragen.nl

www.aandachtvoorlevensvragen.nl/html/producties.html
Seksshopmaterialen

Wij hebben wat materiaal gekocht, die visuele ondersteuning kan bieden bij de voorlichting. We hebben onder andere een vibrator, kunstvagina, opblaaspop. Deze kunnen de cliënten/kinderen bekijken en voelen. Tevens kan de vibrator gebruikt worden om het condoomgebruik te oefenen.

We hebben wat vibrators en andere stimulerende materialen, om de cliënten/kinderen te laten zien wat voor mogelijkheden er zijn als je bijvoorbeeld lichamelijk gehandicapt bent, of geen vriend of vriendin hebt.

We hebben verschillende soorten condooms, om te laten zien of om mee te oefenen.
www.klostv.nl/prod_lijf.php