Estland

Estland

Estland: Het noordelijkste land van de Baltische staten. Ten noorden grenzend aan de Finse Golf, ten oosten grenzend aan Rusland, zuidelijk aan Letland en westelijk aan de Oostzee. Bijna even groot als Nederland met maar 1,4 miljoen inwoners.

Vanaf 1918 was Estland een zelfstandige staat, maar hieraan kwam een einde omdat in 1940 het door de Sovjet-Unie werd bezet. In 1991 kwam hieraan een einde en herkreeg Estland zijn zelfstandigheid terug.

In 1998 werd Cees Hage gevraagd, door zijn toenmalige werkgever, om samen met een collega een werkbezoek te brengen aan Estland. Dit resulteerde in een langdurige samenwerking met verschillende instellingen binnen Estland.

In 2003 (Blankers-Hage v.o.f. bestond toen 9 maanden) is Rini Blankers meegegaan naar Estland. Sindsdien zijn de contacten uitgebreid en is Estland een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van Blankers-Hage v.o.f. geworden.

Een aantal maal per jaar geeft Blankers-Hage v.o.f trainingen in Estland. Tevens zijn zij betrokken bij allerlei ontwikkelingen in de zorg en bij het organiseren van verschillende symposia’s.